A controlling szerepe

A controlling alapvető fontosságú a nagyvállalatoknál

A controlling elengedhetetlen a nagy bevételű vállalatok eredményes ténykedéséhez. A controlling biztosítja a vállalat hatékony működését, segíti a meglapozott döntéshozást, a stratégiai irányok és tervek hatásvizsgálatát. Ez akkor is így van, ha nincs controller a vállalkozásnál.
startup-photos.jpg

Controlling a KKV szektorban

A nagyvállalatok mellett a KKV szegmensnek is egyre inkább érdeke a controlling alapú cégirányítás. A controlling szakma képviselőinek tapasztalatai szerint azok a vállalkozások, amelyek így működnek, sikeresebben küzdenek meg a gazdasági válság hatásaival.

Controlling és ügyviteli Tanácsadás

A controlling tanácsadás során az adott cég pénzügyi, számviteli vagy controllingrészlegének, illetve annak feladatainak és létszámának átvilágítása, korszerűsítése, azonfelül a pénzügyi és termelési controlling rendszer ki- vagy átalakítása történik meg. Ennek része lehet a tranzakciós vagy controlling szoftverváltás, szoftverbevezetés irányítása.

A controlling project nagyságától, vagy az működtetési teendőtől függően a területre delegált munkatársakkal végezzük a tevékenységet, amelynek során:
Az tájékozódó vállalkozásnál ingyen felmérjük a pénzügyi, számviteli és ügyviteli folyamatokat, az alkalmazott vállalatirányítási szoftvert. Írásban indítványt teszünk a hatékony controlling működés, az eszményi adminisztratív létszám kialakítására.
Abban az esetben, ha javaslataink alapján felkérnek bennünket az kooperációra:
  • Átvilágítjuk a bizonylatok, számlák iktatásának, igazoltatásának rendjét, a bizonylati fegyelmet, a már kialakított további eljárásokat, majd értékeljük, és javaslatot teszünk a szükséges módosításokra.
  • Javaslatot teszünk a működtetett vállalatirányítási és/vagy controlling szoftver működési területeinek bővítésére, ezáltal annak optimális kihasználására, vagy leváltására.
  • Kérés esetén segítünk az új vállalatirányítási és/vagy controlling szoftver bevezetésében. Projectkoordinátorként részt veszünk a számba vehető szoftverszállítók versenyeztetésében, a minél elfogadhatóbb licenc és bevezetési költség, és minél magasabb szolgáltatási szint érdekében.
  • Igény esetén vállaljuk a controlling rendszer bevezetés menedzselését, a megrendelő szakmai képviseletét. Ez alkotó együttműködést, időnként konfliktuskezelést is jelent számunkra, a megrendelő és/vagy alkalmazottai, és a controlling szoftverszállító között.
  • A vezetőséggel konzultálva, annak mennyiségi és minőségi adatigényét felmérve, és figyelembe véve építjük ki vagy fejlesztjük tovább a controlling rendszert.
Kérdése merült fel, vagy további információkat szeretne megtudni szolgáltatásainkról? Lépjen kapcsolatba velünk! Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpont alatt találja.